Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

Joeri van der Hooft behaalt zilver en brons op NK atletiek

12-7-2011

Op het afgelopen NK atletiek in Alphen a/d Rijn heeft Joeri van der Hooft naar behoren gepresteerd.
Nadat hij vrijdag een bronzen plak op het NK verspringen jongens A in Alphen aan den Rijn had binnengehaald met een sprong van 6.98 m. deed Joeri van der Hooft van De Wielingen uit Oostburg het gisterochtend een stapje beter door met zilver op het hink-stap-springen naar huis te gaan. Favoriet Stefan de Vries (Hellas Utrecht) maakte zijn faam waar door zijn persoonlijk record te verbeteren van dertien meter en 91 centimeter naar veertien meter en 26 centimeter.

Van der Hooft bleef een paar centimeter onder zijn pr en scoorde in de vierde beurt zijn zilveren resultaat van dertien meter en 54 centimeter. Een rugwind van 2,6 meter per seconde was daarbij te veel voor erkenning van een record. Het zilver van de Zeeuws-Vlaming hing overigens aan een zijden draadje aangezien de bronzen plak met 13.52, slechts twee centimeter minder dan Van der Hooft, naar Ruben 't Hart (Sparta) ging.

Zelf kijkt Joeri wisselend terug naar zijn prestaties van het NK. ‘’Ik heb dit weekend niet geweldig gepresteerd, maar het was ook niet slecht. Ik heb alleen het gevoel dat ik wel beter zou kunnen. Met verspringen vond ik het jammer dat ik net geen 7 meter sprong, maar ik weet dat ik het zeker kan, wat wel een goed gevoel geeft. Een hogere klassering dan de 2e en 3e plek zat er niet in, een betere afstand wel’’.