Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

Looptraining voor korfbalvereniging Fortis

02-08-2011

Vanaf augustus zal Talent Support de looptraining gaan verzorgen bij korfbalvereniging Fortis uit Oost-Souburg. Fortis is één van de grootste vereniging van Zeeland en speelt op het veld op het 4e hoogste niveau van Nederland.
Vanaf de eerste training van het seizoen zal er elke dinsdag aan het begin van de training gestart worden met looptraining/SAQ training.

Het doel van de looptraining/SAQ training is:

  • Verbeteren van het voetenwerk, waardoor er sneller gereageerd kan worden.
  • Verbeteren van de sprintsnelheid
  • Verbeteren van de looptechniek waardoor er efficiënter met energie wordt omgegaan
  • Verbeteren van de beweeglijkheid waardoor de coördinatie tussen de spieren verbeterd
  • Verbeteren van het reactievermogen waardoor er sneller gereageerd kan worden op veranderende spelsituaties.

Voor de periode van een half seizoen, met de intentie voor één seizoen, zal er wekelijks aandacht worden besteedt aan het lopen door middel van een speedladder en verschillende sprintvormen.
Als dit eenmaal goed ontwikkeld is wordt er overgegaan naar meer coördinatieve loopoefeningen waarbij coördinatie, balans en reactieve kracht een grotere rol gaan spelen.
De training zal een goede opbouw bevatten waardoor blessures worden voorkomen. Ook zal er progressief belast worden wat inhoudt dat de training steeds zwaarder en specifieker zal worden. Bewegingen uit het 1-1 duel zullen zoveel mogelijk terug moeten komen, dit zal eerst zonder bal gedaan worden en later ook met bal.

Door middel van tests wordt er bijgehouden hoe de korfballers zich conditioneel ontwikkelen, en op welke punten ze zich nog moeten verbeteren.

Talent Support hoopt hiermee de individuele prestaties van de korfballers van Fortis op korte termijn te verbeteren en een langdurige samenwerking aan te gaan met Fortis om zo ook op de lange termijn het niveau omhoog te brengen.