Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

Davy Scheffers
Professional Freestyle windsurfing

Sinds 2010 ben ik bezig op internationaal niveau, ik windsurf mee met de worldcup en ben hard aan het stijgen. Vorig jaar behaalde ik een 13e plaats op de world ranking freestyle en een 3e  plaats in Europa. Dit jaar sta ik op een 5e plek met nog 1 wedstrijd te gaan.  

Na het beëindigen van mijn studie ben ik mijzelf daadwerkelijk bewuster geworden van mijn streef punten. Ik wil alles geven om dichterbij de top te komen en zo misschien zelfs wereldkampioen worden.

Eind augustus ben ik in aanraking gekomen met Talent Support en sinds begin september gelijk begonnen met het trainen naast het water.
Niks vergoed, alles vanuit eigen motivatie. Waarom dan?
Er is zo veel meer belangrijk dan alleen wat techniek op het water.  Voorkomen van blessures, sterker zijn, explosiever worden, hoger gaan en het goed sterk en gezond voelen tijdens en naast wedstrijden.
Wat heb je allemaal nodig om je dromen nog beter na te kunnen streven? Al dit, was iets waar ik altijd aan dacht. Alleen nooit echt iets mee heb gedaan. Ik geloof 100% dat door middel van het coördineren van je lichaam al deze opgenoemde punten te ontwikkelen. Ontwikkelpunten welke voor mijn sport en passie er zeker toe doen, alleen vaak vergeten worden.

Ik ben inmiddels zo’n 5 weken bezig. Ik train thuis en in het buitenland en probeer meer kracht te ontwikkelen en mijn gewrichten te versterken. Ik wil blessures gaan voorkomen en ik wil alles geven om fit aan de wedstrijd te starten. Talent Support verzorgt voor mij nu elke week een schema, Core-stability, kracht en conditie, flexibiliteit. Daarnaast geven zij professioneel advies op het gebied van voeding en mentale aspecten. 

De eerstvolgende wedstrijd komt er snel aan, ik bereid me samen met Talent Support voor. Begin bewuster te eten en krijg mijn eerste extra gevraagde kilo’s. En ondanks kleine blessures blijf ik  vooruit kijken.

‘’Genoeg onderuit gezeten, tijd om mijn dromen na te jagen en alles te geven’’