Voor het weergeven van de inhoud op deze pagina is een nieuwe versie van Adobe Flash Player vereist.

Adobe Flash Player ophalen

 

5 oktober bijeenkomst Olympisch Netwerk Zeeland

10.000 uur trainen om het topniveau te bereiken, het Olympisch Netwerk Zeeland ondersteunt je hierin!

Het Olympisch Netwerk Zeeland organiseert 2 bijeenkomsten voor sporters en ouders die aangesloten zijn bij het Olympisch Netwerk Zeeland. Deze staan in het teken staan van het Long Term Athlete Development model (LTAD) en het faciliteitenaanbod van het Olympisch Netwerk Zeeland.

De bijeenkomsten worden door voormalig topzwemmer Marcel Wouda ingeleid. Marcel Wouda vestigde twee wereldrecords en werd wereldkampioen op de 200 meter wisselslag in 1998 in Perth. Tijdens de Olympische Spelen van 2000 in Sydney won Marcel met de estafetteploeg de bronzen medaille. In 2003 is hij in dienst getreden bij de Nederlandse zwembond als jeugdbondscoach. Op dit moment is Marcel coach bij het Nationaal Zweminstituut in Eindhoven.

Aan de hand van het LTAD model, zal Marcel Wouda de inleiding van de avond verzorgen. Het model gaat over de theorie, dat een sporttalent gemiddeld genomen 10.000 uur dient te trainen voordat hij of zij het niveau van een topsporter behaalt.

Talent Support zal op woensdag 5 oktober aanwezig zijn als partner van het Olympisch Netwerk en spreken over het belang van krachttraining voor jonge talentvolle sporters. Na een korte presentatie is er de mogelijkheid om met de trainer(s) van Talent Support kennis te maken en meer informatie te vragen over krachttraining en de diensten van Talent Support.

Meer info vind je hier http://www.olympischnetwerkzeeland.nl/